CT-skann leseren din og skriv tekst som virker

Du overtaler ingen med en CTA alene. Leseren din må vite og føle noe for å gå fra ord til handling. Prøv med CTT og CTF!

CTA-er (Call-to-Action) er viktige når du skriver for web og sosiale medier. Du vil jo at mottakeren skal gjøre noe etter å ha lest innholdet ditt!

Men en CTA alene overtaler ikke leseren din. Vi mennesker er skeptiske av natur, og trenger overbevisning før vi handler.

LES OGSÅ: Ti tekstuelle tilnærminger som får leseren din til å tvile

Skriv brukertilpasset

Å kommunisere brukertilpasset er å sette mottakeren (brukeren, leseren) først.

Du ser verden fra mottakerens perspektiv, og forstår hva hen trenger fra deg for å vite, føle og gjøre det du vil.

Med andre ord: Du må under huden på mottakeren for å skrive tekst som treffer og blir handlet etter. Laaangt under!

La oss se teknisk på det.

«CT-skann» din ideelle leser

Din ideelle leser er én spesifikk person i målgruppen din som du ser for deg når du skriver. Forestill deg den ideelle leseren så realistisk og personlig som mulig når målet er å engasjere. Se gjerne for deg noen du kjenner!

Gjør en «CT-skann» av denne ideelle leseren:

1. CTT = Call-to-Think 🧠

Hva skal leseren din skal vite, forstå eller lære av innholdet ditt?

2. CTF = Call-to-Feel ❤️

Hvilke følelser eller reaksjoner skal innholdet ditt vekke hos leseren?

3. CTA = Call-to-Action 👍

Hvilken spesifikk handling skal leseren ønske å gjøre etter å ha følt og forstått innholdet ditt?

Vite, føle gjøre.

Når du har disse tre punktene klart for deg, er det enklere å starte skrivingen og oppnå det du vil med teksten. Og er du en skribent av det digitale slaget, så er det nok lettere for deg å huske trinnene med CT-forkortelsene!

CT-analogi for Dina

Min ideelle leser av dette blogginnlegget er digitalmarkedsfører Dina. Hun er mer opptatt av konverteringer enn tekst, og bruker Google eller ChatGPT til å finne svar på «hvordan skrive en god CTA».

CT-analogien er en måte å tilpasse budskapet mitt til Dina:

  • CTT : Hun skal lære at skriveformelen «vite, føle, gjøre» øker sjansen for at leseren blir engasjert og gjør en handling (CTA).
  • CTF: Hun skal bli nysgjerrig og synes det er gøy å lære om skriving på en måte som hun kan relatere til sitt fagområde.
  • CTA: Hun skal melde seg på et gratis e-postkurs som handler om å nå fram enklere til leseren med brukertilpasset kommunikasjon.

Hvis du ikke er opptatt av CTA – kanskje det til og med er et ukjent begrep for deg – så gir nok ikke dette innlegget så mye mening. Da var du ikke den jeg så for meg mens jeg skrev akkurat dette innlegget (men jeg håper du finner andre artikler i bloggen som interesserer deg).

PS Aldri hørt om CTT eller CTF?

Det stemmer nok. Selv har jeg bare sett forkortelsene i bruk på LinkedIn, og i dette innlegget skriver opphavsmannen om begrepene.

1 av 11

2 av 11

3 av 11

4 av 11

5 av 11

6 av 11

7 av 11

8 av 11

9 av 11

10 av 11

11 av 11